Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Łukasz Brzeziński Lukasz Lucky Luke Wojciech Strozak Jerzy polak Kamil Gr arek renegade Grzegorz Cichocki Paulina Brzo Bondzio Marcin 1985 Czarek. (5854 niezalogowanych)
91 Postów

(Sykepleier84)
Początkujący
to zalosne ze na tyle osob co sie wypowiadalo jedna zdolala jedynie dostrzec bledow w pisowni jakie zrobilem.
Pielegniarka moze zarabiac do 1miliona w maksie oczywiscie brutto, juz to obliczylem.
W komunie mam na ...tys rocznie,.... tys dorabiam za dodatkowe dyzury w tym nadgodziny, jak rowniez ciagne prywatne dyzury za posrednictwem jednej z firm wikariackich badz niekiedy tez bezposrednio tyle ze w innej komunie. Co do ciuchow, jedze do szwecji 1 do roku robie zakupy w ullared za 5 tys i mi starcza. Cos ty Hilton sie do moich ciuchow przyczepila...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
Wytknac ci wiecej bledow, nie ma sprawy:
- stille ET spørsmål
- MINE, nie minne (minne znaczy przyponinac)
- TJENER, nie tjenner
- ENN, nie en (enn = niz, en - rodzajnik)
- MAFIAEN, nie mafian
- FINNES lub FINS, nie finns
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
…dżentelmeni nie mówią o pieniądzach , oni je po prostu mają …[/quote]

Brawo, brawo!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
290 Postów

(agnieszkaj81)
Stały Bywalec
Sykepleier84 napisał:
to zalosne ze na tyle osob co sie wypowiadalo jedna zdolala jedynie dostrzec bledow w pisowni jakie zrobilem.
Pielegniarka moze zarabiac do 1miliona w maksie oczywiscie brutto, juz to obliczylem.
W komunie mam na ...tys rocznie,.... tys dorabiam za dodatkowe dyzury w tym nadgodziny, jak rowniez ciagne prywatne dyzury za posrednictwem jednej z firm wikariackich badz niekiedy tez bezposrednio tyle ze w innej komunie. Co do ciuchow, jedze do szwecji 1 do roku robie zakupy w ullared za 5 tys i mi starcza. Cos ty Hilton sie do moich ciuchow przyczepila...

No co Ty. Tyle zarabiasz i kupujesz ubrania w Ullared? ? ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
91 Postów

(Sykepleier84)
Początkujący
jak jest w liczvbie mnogiej to nie ma et ,
a co do minne masz racje, ale po 14 godzinach dyzurowania moze mi sie przewracac, pozatym ja znam szwedzki rowniez, i niekture slowa mieszam jak fins, dla mnie najwazniejsze ze w pracy nie robie bledow
Mimo wszelkich staran chyba nie rozkrece tak szybko tematu platnka jak ostatnioo...
a juz myslalem ze mi sie uda
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
91 Postów

(Sykepleier84)
Początkujący
no pewnie, ubrania kupuje w ullared od ponad 11 lat, i jestem bardzo zadowolony , wy wszystkie to byscie pieniadze rozwalaly na ciuchy i zloto,
a ja wole inwestowac w cos co przyniesie zysk,
Najwazniejsze ze ubranie mam zawsze czyste i pachnace
czy jeszcze ktoras z was ma jakies zarzuty do mnie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
290 Postów

(agnieszkaj81)
Stały Bywalec
Sykepleier84 napisał:
no pewnie, ubrania kupuje w ullared od ponad 11 lat, i jestem bardzo zadowolony , wy wszystkie to byscie pieniadze rozwalaly na ciuchy i zloto,
a ja wole inwestowac w cos co przyniesie zysk,
Najwazniejsze ze ubranie mam zawsze czyste i pachnace
czy jeszcze ktoras z was ma jakies zarzuty do mnie?

Jedni wydaja na ubrania a inni na dziewczyny z Afryki w centrum Oslo..

Ja zarzutow do Ciebie nie mam. Kazdy zyje tak jak mu sie podoba i dopoki nie robi krzywdy innym, to jego sprawa czym sie zajmuje i jakie ma poglady. Ja staram sie nie oceniac innych. Nikt nie jest idealny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
Sykepleier84 napisał:
jak jest w liczvbie mnogiej to nie ma et ,
a co do minne masz racje, ale po 14 godzinach dyzurowania moze mi sie przewracac, pozatym ja znam szwedzki rowniez, i niekture slowa mieszam jak fins, dla mnie najwazniejsze ze w pracy nie robie bledow
Mimo wszelkich staran chyba nie rozkrece tak szybko tematu platnka jak ostatnioo...
a juz myslalem ze mi sie uda

Owszem, ale wtedy powiesz raczej: "Jeg har noen spørsmål."
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
290 Postów

(agnieszkaj81)
Stały Bywalec
Wracajac do tematu. Z dedykacja dla pana Pielegniarza, ktory tak lubi norweski jezyk.

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Piotr X
(GhostCat)
Wiking
No i z mojego niewinnego żartu zrobiło się piekiełko. Przez chwile poczułem się jakbym znowu był w Polsce; z najbanalniejszej sprawy pod słońcem zrobiło się takie coś... Prawdę mówiąc doczytałem do 3 strony i dalej mi się nie chce..

Jak dla mnie Sykepleier84 najzwyczajniej na swiecie napisal co mysli. Taka jest jego opinia. Lepsza, czy gorsza niewazne! To jego opinia, wynikajaca z JEGO doswiadczenia. Nikogo tam bezposrednio nie obrazil, nie byl wulgarny, wreszcie nie zrobil bledow ort. wiec jest ok. I moznaby pisac ze nie ma racji, ze ta jego opinia jest idiotyczna itd ale zeby wyzywac od wiesniakow to to jest po prostu niesmaczne i swiadczy wylacznie o autorze... nie bede komentowal.
Krytykujcie opinie a nie od razu człowieka, bo to ze ktos mysli inaczej nie oznacza ze od razu jes beee.

Doczytalem komentarze do 3 strony i zwatpilem:

Silesia napisala: "Mało inteligentny samiec bojąc się inteligentnych kobiet do których należą Polki, zawsze będzie szukał prymitywnych samiczek made in Afrika..."

i tu juz mi szczeka opadla.. Jesli dobrze rozumiem o Polkach nie mozna napisac ze sa zle, a kobiety z Afryki od razu z urzedu sa tylko prymitywnymi samiczkami?? Wiesz co taka Afrykanka moglaby teraz o tobie napisac gdyby to przeczytala?? Suchej nitki by na Tobie nie zostawila i mialaby racje... Jeszcze raz sie okazuje ze punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia..

Jesli chodzi o mnie to za rady dziekuje, interesujace.. (szczegolnie ten mix szwedki z rosjanka heheh ciekawe nie powiem Norweskiego nie umiem, i jestem tutaj przez wakacje only wiec spoko poradze sobie. Heheh

Wszystkim ktorzy tutaj pisza zycze wiecej tolerancji, poczucia humoru i empatii. Jesli mnie ktos zwymysla za chwile to przynajmniej prosze mozliwie z kultura i w miare merytorycznie.

Pozdrawiam Fajne dziewczyny, dziewczyny i wogole wszystkich przegladajacych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok